Zelfstandig advocaat uit een ondernemende familie

Dat ik een zelfstandig advocaat ben (in IT- en Privacy recht), komt niet helemaal uit de lucht vallen. Ik kom namelijk uit een ondernemersfamilie. Mijn ouders zijn Chinese immigranten die in de jaren 80 naar Nederland vertrokken vanuit het Chinese platteland (regio: Wenzhou), wat op zichzelf al een hele onderneming was. Mijn ouders komen uit een regio in China die bekend staat om de ondernemende mensen, de mooie bergen en tempels, maar die in de laatste jaren ook modern is geworden.

Foto van bergen in Wencheng, China
Uitzicht op de bergen van Wencheng in de buurt van Wenzhou, China

Succesvol met horeca en luxe tassen

Eenmaal in Nederland aangekomen, werkten ze hard om geld te sparen voor hun eigen onderneming, een restaurant. Ik ben letterlijk opgegroeid in (en boven) de zaak van mijn ouders en heb het ondernemerschap met de paplepel ingegoten gekregen. Uiteindelijk hebben mijn ouders drie restaurants achter elkaar gerund. Het ondernemerschap zit ook in de rest van mijn familie. Mijn twee oudste zussen runnen momenteel succesvolle horecazaken. Andere familieleden (ooms, tantes, neven, nichten) zijn ook ondernemers en hebben hun eigen groothandels in luxe tassen en accessoires in Italië.

Early days picture from I Chu Chao at the restaurant of her parents in the Netherlands
I Chu Chao in the early days at the restaurant of her parents in the Netherlands

Anderen helpen met juridische uitdagingen

Net als bij mijn familie, spreken de autonomie en de vrijheid van een eigen onderneming mij zeer aan. Na 12 jaar in loondienst te hebben gewerkt, heb ik een duidelijk beeld gekregen van hoe ik graag wil werken; zelfstandig maar niet alleen. Ik zal actief de samenwerking met andere gelijkgezinde advocaten en ondernemende juristen opzoeken, om elkaar te kunnen aanvullen en te versterken. Ook heb ik inmiddels ruime werkervaring opgedaan in zowel de advocatuur als het bedrijfsleven, waardoor ik bedrijven goed begrijp en verder kijk dan alleen de juridische vraag of uitdaging. Hierdoor kan ik echt meedenken met de ondernemer en van toegevoegde waarde zijn voor mijn cliënten.

Werken voor en met vooruitstrevende bedrijven

Ik werk graag met bedrijven die willen innoveren bij voorkeur binnen het digitale domein, bijvoorbeeld op het gebied van e-commerce, online sharing-platforms, en innovatieve technologie (zoals artificial intelligence (AI) en virtual/augmented reality (VR/AR). Mijn interesse en werkervaring in de rechtsgebieden intellectueel eigendomsrecht, IT-recht en privacyrecht passen goed bij deze innovatieve bedrijven, omdat ze allemaal hiermee in aanraking komen. Mijn werkervaring op het digitale domein zorgt ervoor dat ik meer ‘techsavvy’ ben dan andere advocaten en juristen.  Omdat ik graag juridisch advies geef aan innovatieve bedrijven met “cutting-edge” technologie, noem ik mezelf: “Chao Legal” en de pay-off is: “Cutting-edge legal advice”.

Pay-off Chao Legal

Waar Chao Legal voor staat

Chao Legal lost juridische problemen op in het domein van het IT-recht en privacyrecht. Daarnaast staat Chao Legal voor het helpen van anderen in hun juridische ontwikkeling met het op een begrijpelijke en toegankelijke manier (online) delen van kennis en vaardigheden.

Waar Chao Legal voor gaat

Chao Legal wil juridische kennis en vaardigheden voor iedereen beschikbaar en toegankelijk maken, online en offline. Het doel is om minimaal 1.000.000 mensen te bereiken en te helpen; dit kunnen zowel ondernemers als advocaten/juristen zijn.

Chao Legal is de stem en het gezicht van de ‘digital lawpreneur’, de ondernemende advocaat die succesvol meerdere juridische (online) ondernemingen opbouwt terwijl ze de wereld afreist en locatie-onafhankelijk werkt.

Views on Pearl Tower Shanghai

Ervaring en kennis die ik voor jou kan inzetten

Ben je op zoek naar een IT, IP en/of Privacy advocaat of spreker, neem dan gerust contact met mij op voor een kennismaking. Wil je meteen weten welke kennis en ervaring ik voor jou kan inzetten? Kijk dan eens naar mijn CV.

Graag maak ik ook kennis met jou

Stuur me een e-mail als je meer wil weten over mijn ondernemersverhaal of mijn diensten als advocaat en spreker.